به گزارش خبرنگار مهر، احمد شهریار ظهر چهارشنبه در بازدید از مزارع کشت محصولات سیبزمینی در دشت اردبیل اظهار کرد: کشت محصول سیبزمینی در ۲۱ هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستانهای اردبیل، نمین و نیر در استان اردبیل آغاز شد.
وی با اشاره به آغاز کشت محصول سیبزمینی در این استان از حدود یک ماه پیش به صورت انتظاری و محدود تصریح کرد: کشت انبوه این محصول با مساعدتر شدن وضعیت جوی از چند روز پیش آغاز شده و تا سه هفته آینده ادامه دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با پیشبینی افزایش یکهزار هکتاری سطح زیر کشت سیبزمینی در این استان در سالجاری نسبت به سال گذشته گفت: سال گذشته محصول سیبزمینی در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی این استان کشت شده بود که حدود ۷۰۰ هزار تن محصول از این مزارع برداشت شد.
شهریار افزود: ۹۵ درصد محصول سیبزمینی کشت شده در این استان را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برای کاشت این میزان سیبزمینی در استان، تمام نهادههای مورد نیاز از جمله ۶۵ تا ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینیتیوبر، مینیتیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب تأمین شده است.
شهریار میزان بذر سیبزمینی تولید شده در استان را حدود ۱۰ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: هم اکنون چهار شرکت تولید بذر مرغوب سیبزمینی در استان اردبیل فعال است.
وی اضافه کرد: استان اردبیل با تولید ۲.۵ میلیون غده بذر مینیتیوبر سیبزمینی، از استانهای پیشتاز در تولید پایه بذری سیبزمینی به شمار میرود.
شهریار میانگین تولید محصول سیبزمینی در هر هکتار از اراضی استان را ۳۷ تن اعلام کرد و گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار طیف و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با ۲ نوار طیف و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیبزمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفهلو اردبیل به ثبت رسیده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: برای کاشت محصول زمینی تأمین و توزیع نهادههای کشاورزی از جمله کود در استان آغاز شده و تاکنون ۳۳ هزار تن کود فسفات، ۲ هزار تن کود پتاس و ۸۸ هزار تن کود ازت تأمین و جذب شده است.
نظر شما